Cea de-a doua cafea

Cea de-a doua cafea

La Caturra Purpura. O cafea din vârful muntelui…

O nouă varietate provenită dintr-o fermă experimentală. Delicioasă și exclusivistă.

 

La Caturra Purpura este cea de-a doua noastră cafea și nu ne-am îndepărtat prea tare de prima. Ne place o cafea bună, specială, din Columbia, și de data aceasta am ales una foarte rară dintr-o fermă numită Finca Monteblanco. Numele Monteblanco provine de la zona sa, asezată chiar pe vârful unui munte, adesea înconjurat de nori.
Conducătorii fermei sunt Rodrigo Cortez și familia sa. Rodrigo se ocupă de agricultura cafelei de peste 15 ani și cu puțin timp în urmă a început să se implice în proiecte experimentale cu parteneri inovatori din zona sa, fiecare având un accent complementar (metodologie de creștere și prelucrare, experimente varietale și prăjire / degustare) cu același scop, de a găsi noi soiuri de cafea mai bune. Această abordare deschisă, spune el, l-a ajutat să găsească adevăratul potențial al cafelei sale.
Rodrigo a avut pentru prima oară curiozitatea de a experimenta cu cafeaua lui când a descoperit „La Caturra Purpura” sau Purple Caturra. Doar 26 de copaci dintr-o mulțime de 20000 au avut această mutație unică în dezvoltarea creșterii frunzelor, dar Rodrigo a confirmat câteva nuanțe fine și distinctive în cupping (degustarea cafelei) cu Wbeimar Lasso, un degustător de cafea de la Pitalito. Ulterior, a creat o mare parte din acest soi în cea de-a doua fermă experimentală și, după ani de dedicare la fermă și în laboratorul de control al calitătii, cafeaua era pregătită pentru comercializarea în cantităti mici.
La Cattura Purpura crește la aproximativ 1700 de metri deasupra nivelului mării și este extrasă în timpul culturii de vârf din iunie. După ce a experimentat diferite moduri de a o procesa, Rodrigo și echipa sa au stabilit că cea mai bună metodă de procesare este cea naturală. Cireșele de cafea sunt uscate în uscătoare parabolice (acolo unde soarele bate direct) timp de trei pană la patru zile și apoi uscate în paturi speciale timp de 45 de zile (sub ecrane din plastic) pentru a fi perfect uscate, fără boabe mucegăite și defecte fenolice.
Cafeaua este livrată în loturi mici și prăjită în București cu o dezvoltare de 20%. Apoi este ambalată în pungi de înaltă calitate, cu supape de degazare într-o singură direcție, permițând gazelor să se elimine dar să se păstreze aromele indrăznete ale cafelei după prăjire, menținând aerul în afară și extinzând prospețimea produsului.

O puteți găsi în magazinul nostru online. Și, desigur, dacă sunteți în București, vă așteptăm să vizitați cafeneaua noastră pentru o ceașcă.

Alătură-te pasiunii noastre pentru cafea extraordinară!