Prima noastră cafea

Prima noastră cafea

Bourbon Rosado. Un nume delicios, nu-i așa? 🙂

Ei bine … gustul este chiar mai bun decât numele. Și am menționat cât de bine miroase?

 

Bourbon Rosado este prima noastră cafea-una foarte specială … rară, unică și încântătoare – gata să ofere pasionatului de cafea o experiență incitantă și răcoritoare și, în același timp, capabilă să primească orice novice în lumea plăcută a cafelei de specialitate.
Cultivată și recoltată în Huila, Columbia, această cafea este rezultatul unei hibridări foarte rare și, având în vedere izolarea atentă, necesară pentru a-și păstra culoarea și caracterul unic, este o varietate deosebit de dificil de găsit.
În anii 1980, Cenicafe (Federația) a construit mai multe ferme de cercetare în jurul Columbiei. Se crede că Bourbon Rosado a apărut ca rezultat al experimentelor cu varietățile etiopiene și kenyene.
De asemenea, cunoscută sub numele de Pink Bourbon, este deosebit de rezistentă la rugina frunzelor – acest lucru îi determină pe mulți să considere că soiul este, de fapt, un hibrid mult mai aproape de varietatea Geisha decât un Bourbon tradițional, un soi extrem de susceptibil la rugina frunzelor.
Toate necunoscutele care înconjoară acest început relativ tânăr al varietătii servesc doar pentru a-i completa profilul de aromă unic.
Această ofertă specială vine prin amabilitatea producătorului Freimar Cifuentes de la Acevedo, Columbia. Ferma sa mică, Finca La Estrella, este o parcelă de 5 hectare din care 3 hectare sunt plantate cu varietățile de cafea Bourbon Rosado și Caturra.
Cafeaua crește la aproximativ 1750 de metri deasupra nivelului mării și este recoltată în mai. Procesul său constă în recoltarea cireșelor de cafea coapte, decorticarea acestora într-o singură zi, folosind un decorticator tradițional cu 4 ieșiri, fermentarea umedă pentru 36 de ore, spălarea boabelor de cafea de 3 ori, apoi plasarea boabelor de cafea într-un uscător parabolic pentru o perioadă de 15 pană la 20 de zile.
Este livrată în loturi mici și prăjită în București cu o dezvoltare de 20%. Apoi este ambalată în pungi de înaltă calitate, cu supape de degazare într-o singură direcție, permițând gazelor să se elimine dar să se păstreze aromele indrăznete ale cafelei după prăjire, menținând aerul în afară și extinzând prospețimea produsului.

O puteți găsi în magazinul nostru online. Și, desigur, dacă sunteți în București, vă așteptăm să vizitați cafeneaua noastră pentru o ceașcă.

Abia așteptăm să o încercați!